iz Međunarodnog kinološkog saveza (FCI)/Vijesti

VAŽNO SAOPŠTENJE IZ FCI

Važno saopštenje: budućnost FCI svjetskih i sekcijskih događaja

Važno saopštenje: budućnost FCI svjetskih i sekcijskih događaja
Vrijeme čitanja / Reading Time: < 1 min

Tijekom 2. FCI svjetskog kongresa sudaca koji je održan 24. i 25. lipnja 2019. godine, predsjednik FCI-a pozvao je na izvanredni sastanak Glavnog odbora FCI-a.

Nakon detaljnih i plodonosnih rasprava o nedavnim događajima, dogovoreno je da se priopći sljedeće:

“Na temelju našeg osobnog iskustva i reakcija naših partnera – uzgajivača – odlučili smo modificirati postupak odabira članova FCI-a koji su domaćini Svjetskih izložbi i Izložbi sekcija. Naša je odluka motivirana našom željom i potrebom za poboljšanjem dobrobiti svih sudionika uključenih u tako važne događaje (psi, izlagači, posjetitelji, suci, trgovački štandovi, itd.). Osim detaljnog obrasca za prijavu koji se već koristi od strane članica koje se prijavljuju, novi će postupak uključivati ​​profesionalni posjet skupine stručnjaka sastavljene od delegata iz FCI-a. Svi će imati veliko iskustvo u organiziranju i sudjelovanju na velikim izložbama. Od njih će se zahtijevati da izrade izvješće, na temelju detaljnog popisa za provjeru, koji će biti na raspolaganju članovima koji glasuju i koji će se raspravljati na Općoj skupštini, PRIJE nego se glasovanje održi.

Takođe smo odlučili da izmijenimo ulogu i prava FCI posmatrača (FCI delegata) i pružimo mu / joj vrlo detaljnu listu zadataka PRIJE PREDSTAVLJANJA, poželjno 2 godine prije događaja. Naravno, mi poštujemo pravo i želju Organizacionog odbora da organizuje jedan od naših FCI-jevih izložbi sa titulama, ali bliža suradnja i proaktivan stav, umesto da se samo posmatra ono što se događa, je NUŽNA. Naša je dužnost biti u stanju nositi se s bilo kojom situacijom koja može poremetiti slavlje naših pasa sa rodovnikom i njihovih uzgajivača, vlasnika i sudaca”.

U ime Glavnog odbora FCI

Dr. Jakkel Tamás
Predsednik FCI-a

Izvornu vijest možete pronaći na: http://www.fci.be/en/Important-communication-future-FCI-world-and-section-shows-3487.html